Make your own free website on Tripod.com

Separarea profilelor se indeplineste asemenea indicatiilor tehnice prescrise de comercianti. Sunt oferite toate indicatiile despre separare, asamblare si instalare, insa exista si principii de uz general care se se pot utiliza pentru toti furnizorii.

Orice comerciant furnizeaza un program informatic care genereaza cotele de scindare a profilelor termopane pentru orice usa din tabloul de tamplarie pvc.

Toate barele de profil au lungimea de 6000 mm, dimensiune necesara pentru optimizare, in asa fel incat lungimile mici de profil provenite sa fie extrem de mici. Unii comercianti distribuie bare de deschidere cu lungime de  sase metri jumatate.

Orice profil de tamplarie aluminiu se divizeaza cu utilaje speciale pentru separare aluminiu. Panza cu care se realizeaza divizarea nu trebuie sa aiba pete de materiale vegetale pentru ca va influenta negativ procesul de alipire.

Separarea tocului
Separarea pentru toc se indeplineste, cel mai des la patruzecisicinci de grade, la cele doua extremitati, in asa fel incat prin impreunarea lor, devine un colt de 90 grade.
Tocul din profile termopane se separa cu 6 mm mai mare decat distanta necesara, acesti 6 mm pierzandu-se in urma impreunarii.
Formula de separare a tocului: cota toc = cota desen + 6 mm.

Separarea foii mobile
Profilul de cercevea are sectiunea unui Z iar pe partea din afara se va utiliza feroneria. Profilul Z se va aseza pe utilajul de alipit cu faltul spre partea din afara. Profilul Z se scindeaza cele doua extremitati la patruzecisicinci de grade.
Si profilul Z se desparte, similar cu tocul, cu 6 mm paguba la alipire.
Formula de separare a partii care se deschide: cota parte mobila = interior toc + 22 mm.

Separarea montantilor
Taierea montantilor termopan se face la 90 grade cele doua extremitati, exceptand cazurile cand se realizeaza usi ornamentale. Montanti verticali nu se impreuneaza, deci ei se vor scinda fara cei 6 mm adaugati la alipire, insa este nevoie de 6 mm, pentru a se fixa in toc sau foaia mobila.
Formula de separare a profilelor T = interior toc/parte mobila + 6 mm.

Separarea baghetelor
Baghetele sunt profilele care sustin sticla in partea interioara tocului sau al foilor Z.
Baghetele nu se impreuneaza si se despica la patru zeci si cinci grade.
Formula de calcul a separarii baghetelor = interior toc/parte mobila.

Detaliile sunt respectate de comerciantii de usi termopan, altfel alipirea va fi influentata negativ.